Εκτύπωση Βιβλίων

Εκτυπώστε εύκολα & οικονομικά βιβλία ή booklet, ακόμη και σε μικρά τιράζ.

Αναλαμβάνουμε την ασπρόμαυρη ή έγχρωμη εκτύπωση βιβλίων ή booklet. Η εκτύπωση μπορεί να γίνει σε μία από τις συνηθισμένες διαστάσεις (A5, A4, B5, B4 κ.λπ.) ή σε όποια άλλη διάσταση εσάς εξυπηρετεί, στην ποιότητα και το βάρος χαρτιού της επιλογής σας.

Προσφέρουμε διάφορες επιλογές όσον αφορά την βιβλιοδεσία, από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε αυτή που καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες σας.

💡 Για την εκτύπωση ή και την βιβλιοδεσία εγγράφων ή σημειώσεων, πατήστε εδώ.

Οι εσωτερικές σελίδες μπορούν να εκτυπωθούν:

  • Ασπρόμαυρα ή έγχρωμα

  • Σε απλό χαρτί γραφής ή σε χαρτί γραφής σαμουά (χρώματος ζαχαρί) 80-100 gsm

  • Σε οποιοδήποτε άλλο ειδικό χαρτί της επιλογής σας

Το εξώφυλλο μπορεί να εκτυπωθεί:

  • Ασπρόμαυρα ή έγχρωμα

  • Σε ειδικό χαρτί της επιλογής σας

  • Με ή χωρίς πλαστικοποίηση (matte soft touch ή gloss)

Η βιβλιοδεσία μπορεί να γίνει:

  • Με συρραπτικό ράχης (διπλή καρφίτσα)

  • Με μεταλλικό ή πλαστικό σπιράλ

  • Με περιμετρική θερμοκόλληση (perfect binding)

Aκολουθούν αναλυτικές πληροφορίες για όλους τους παραπάνω τύπους βιβλιοδεσίας, στο τέλος της σελίδας.

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία ή θέλετε να προχωρήσετε άμεσα με την διαδικασία εκτύπωσης του βιβλίου σας, δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.

Τύποι Βιβλιοδεσίας

booklet δεμένο με συρραπτικό ράχης με γυαλιστερό εξώφυλλο
booklet δεμένο με συρραπτικό ράχης

Συρραφή με συρραπτικό ράχης (saddle stitching)

Γνωστή και ως βιβλιοδεσία με διπλή καρφίτσα, τουλάχιστον δύο φύλλα διπλώνονται στη μέση και συρράπτονται, με συρραπτικά, στην ακμή της ράχης που προκύπτει από το δίπλωμα των φύλλων. Αφού γίνει η συρραφή των φύλλων, γίνεται συνήθως ξάκρισμα των 3 πλευρών του βιβλίου.

Αποτελεί την πιο οικονομική και γρήγορη μέθοδο βιβλιοδεσίας. Είναι αρκετά ανθεκτική στη χρήση, ενώ δεν χάνεται η άκρη της σελίδας στην ράχη του βιβλίου. Ωστόσο, ο αριθμός των σελίδων του βιβλίου πρέπει να είναι ακέραιο πολλαπλάσιο του 4, αλλιώς θα υπάρχουν κενές σελίδες. Ο μέγιστος αριθμός των σελίδων του βιβλίου είναι αντιστρόφως ανάλογος του βάρους των φύλλων του.

Η βιβλιοδεσία με καρφίτσα είναι κατάλληλη για χρήση σε εφημερίδες, περιοδικά και σε πολυσέλιδα διαφημιστικά έντυπα.

Βιβλιοδεσία με μεταλλικό ή πλαστικό σπιράλ

Η συγκεκριμένη μέθοδος βιβλιοδεσίας χρησιμοποιεί ένα πλαστικό ή μεταλλικό προσχηματισμένο έλασμα, του οποίου οι κρίκοι εισέρχονται σε κατάλληλου μεγέθους διατρήσεις στο εξώφυλλο και στις εσωτερικές σελίδες του βιβλίου. Καμία άλλη μέθοδος βιβλιοδεσίας δεν προσφέρει μεγαλύτερη άνεση στη χρήση, καθώς οι σελίδες του βιβλίου μπορούν να ανοιχτούν πλήρως χωρίς περιορισμούς. Με τον συγκεκριμένο τρόπο βιβλιοδεσίας είναι εφικτός ο συνδυασμός διαφορετικού είδους και βάρους χαρτιών.

Μία από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους βιβλιοδεσίας, χρησιμοποιείται συνήθως σε ημερολόγια, σημειωματάρια, βιβλία μουσικής και μαγειρικής, εγχειρίδια χρήσης και brochures.

Το πλαστικό σπιράλ ενδείκνυται για το μικρότερο κόστος του, ενώ το μεταλλικό σπιράλ για την υψηλή αντοχή του.

βιβλίο μερικών δεκάδων φύλλων δεμένο με πλαστικό σπιράλ
δέσιμο με μεταλλικό σπιράλ
βιβλίο με μαλακό εξώφυλλο δεμένο με περιμετρική θερμοκόλληση
βιβλίο δεμένο με περιμετρική θερμοκόλληση

Περιμετρική Θερμοκόλληση (Perfect Binding)

Είναι η μέθοδος βιβλιοδεσίας που απαντάνται στα περισσότερα βιβλία που θα συναντήσει κανείς σε ένα βιβλιοπωλείο. Απο τις πιο κομψές μεθόδους βιβλιοδεσίας, το εξώφυλλο του βιβλίου δένεται με τα εσωτερικά φύλλα με τη χρήση κόλλας.

Η ράχη του βιβλίου που προκύπτει πρέπει να είναι τουλάχιστον μερικών χιλιοστών προκειμένου να είναι δυνατόν να εφαρμοστεί η συγκεκριμένη μέθοδος βιβλιοδεσίας. Το πάχος της ράχης εξαρτάται από τον αριθμό των φύλλων, καθώς και από το βάρος του χαρτιού που θα χρησιμοποιηθεί.

Θα την συναντήσετε μεταξύ άλλων σε καταλόγους προϊόντων/τιμοκαταλόγους & βιβλία.