Οδηγός Χρήσης Σφραγίδων

Ο παρών οδηγός έχει ως σκοπό να καταγράψει μερικές καλές πρακτικές για την χρήση της μεγάλης ξύλινης σφραγίδας σας. Ο οδηγός αναφέρεται κυρίως στην σωστή χρήση των μεγάλων ξύλινων σφραγίδων με λογότυπο που κατασκευάζουμε, ωστόσο δεν σημαίνει ότι οι πληροφορίες που εμπεριέχονται εντός του πάυουν να ισχύουν και για τα άλλα, μικρότερα μεγέθη ξύλινων σφραγίδων.

Βήμα #1: Προετοιμασία

Το πρώτο βήμα που πρέπει να ακολουθήσετε προκειμένου να γίνει σωστή μεταφορά του αποτυπώματος της σφραγίδας στην σφραγιζόμενη επιφάνεια, είναι να βεβαιωθείτε ότι η επιφάνεια που πρόκειται να σφραγίσετε:

  • Είναι τοποθετημένη πάνω σε μία λεία & επίπεδη επιφάνεια εργασίας.

  • (Σε περίπτωση που σφραγίζετε είδη όπως χαρτοσακούλες) Αποφύγετε τις περιοχές στις οποίες υπάρχουν προεξοχές, όπως για παράδειγμα, στο κάτω μέρος της σακούλας ή στα χερούλια.

  • (Σε περίπτωση που σφραγίζετε κάποιο χαρτοκιβώτιο ή παρεμφερή είδη) Σφραγίστε το ανάπτυγμα αυτού, πρωτού το συναρμολογήσετε στην τελική του μορφή.

Βήμα #2: Σωστό μελάνωμα της σφραγίδας

Το δεύτερο και εξίσου σημαντικό βήμα για την επίτευξη της βέλτιστης δυνατής μεταφοράς του αποτυπώματος της σφραγίδας σας είναι το σωστό μελάνωμα της.

  • Επαναλάβετε μερικές φορές το μελάνωμα της σφραγίδας σας, κάθε φορά σε διαφορετική περιοχή του ταμπόν, έως ότου μεταφερθεί η απαραίτητη ποσότητα μελάνης από το ταμπόν στην σφραγίδα σας.

  • Συνήθως, όσο μεγαλύτερες οι διαστάσεις (μήκος & πλάτος) της σφραγίδας σας, τόσο μεγαλύτερη η επιφάνεια πρέπει να μελανωθεί και συνεπώς, ενδέχεται να απαιτείται λίγο παραπάνω μελάνωμα από μία αντίστοιχη σφραγίδα μικρότερου μεγέθους.

Ενδεικτικά, παρακάτω ακολουθούν δύο φωτογραφίες της ίδιας σφραγίδας με λογότυπο. Στην πρώτη φωτογραφία, η σφραγίδα δεν έχει μελανωθεί σωστά, όπως είναι εμφανές και από την απουσία μελάνης στη πλειονότητα της ανάγλυφης επιφάνειας της σφραγίδας.

Στην δεύτερη φωτογραφία, η σφραγίδα έχει μελανωθεί επαρκώς, αφού η μελάνη έχει επικαλύψει σχεδόν το σύνολο της ανάγλυφης επιφάνειας της σφραγίδας.

Παράδειγμα κακού μελανώματος σφραγίδας με λογότυπο

Παράδειγμα καλού μελανώματος σφραγίδας με λογότυπο

Επιπρόσθετες πληροφορίες

  • Σε περίπτωση που το ταμπόν σας δυσκολέυεται να μελανώσει πλήρως τη σφραγίδα σας, ενδέχεται να χρειάζεται να του προσθέσετε λίγο επιπλέον μελάνι. Βεβαιωθείτε ότι η μελάνη που θα χρησιμοποιήσετε είναι τόσο το ίδιο χρώμα όσο και ο ίδιος τύπος μελάνης, καθώς τα περισσότερα μελάνια σφραγίδων δεν μπορούν να αναμειχθούν μεταξύ τους. Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα ακόμη μετά την αναπληρώση της μελάνης στο ταμπόν σας, ενδέχεται να χρειαστεί να το αντικαταστήσετε.

  • Χρησιμοποιείστε τον σωστό τύπο μελάνης για την εφαρμογή σας. Για παράδειγμα, δεν ενδείκνυται η χρήση των κλασσικών, υδατοδιαλυτών μελανιών για σφραγίδες για σφράγιση πάνω σε επιχρισμένα/γυαλιστερά χαρτιά, καθώς θα στεγνώσουν μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και με δυσκολία.

  • Χρησιμοποιείστε ποιοτικά αναλώσιμα σφραγίδων για βέλτιστη ποιότητα και ευχρηστία. Επισκεφτείτε την σελίδα Αναλώσιμα Σφραγίδων για να δείτε τα διαθέσιμα μελάνια και επιτραπέζια ταμπόν σφραγίδων της εταιρείας Trodat που διαθέτουμε.

Σε περίπτωση που εξακολουθείτε να χρειάζεστε βοήθεια με την χρήση της σφραγίδας σας, μπορείτε πάντοτε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.